Quote
Ontwerp bij grafisch ontwerpbureau Story Studio te Hilversum

Expertise

Ontwerp

Onze expertise: ontwerpen voor verandering. Wat een goed ontwerp is wordt volgens ons niet alleen bepaald door smaak, maar vooral of het een probleem adequaat oplost: form follows function. De toegevoegde waarde van Story Studio is dat we dankzij jarenlang ontwerpen weten wat wel en niet werkt. Waarbij we uiteraard wel creatief en middelenvrij moeten blijven denken om zonder vooropgezette ideeën tot een ontwerpoplossing komen. Zo zorgen we dat onze opdrachtgevers unieke ontwerpen krijgen die doen wat ze doen moeten. En meer.

Meer weten over onze ontwerpfilosofie en onze disciplines?

Bel ons, of stuur een mailtje naar
Lotte Hanselaar – Woerde 
e lotte@storystudio.nl
020 303 42 19

branding-identiteit

Expertise

Branding & identiteit

Volgens ons moet een huisstijl ervoor zorgen dat het unieke karakter van onze opdrachtgevers direct wordt begrepen door de doelgroep. Zónder een beroep te doen op clichés. Voor velen mag dat voelen als een beperking bij het ontwerpen, bij ons brengt het een bruisend creatief proces op gang waarbij zonder vooropgezette ideeën gedacht mag worden. Geen wonder dus dat we met veel plezier werken aan een huisstijl, of deze nou voor een grotere of kleinere organisatie is, simpel of dynamisch: je mag unieke dingen maken!

Een goed voorbeeld van ons werk?

Kijk hier naar de huisstijl van Silent Disco

communicatie-strategie

Expertise

Communicatie Strategie

In veel gevallen zit ontwerp in de eindfase van de communicatieketen, en zie je bij het ontwerpen pas welke bottle-necks er ontstaan. Vandaar dat veel van onze opdrachtgevers vragen om in de beginfase al mee te denken. Op die manier helpen we hen de communicatie-doelstellingen zo te formuleren dat ze leiden tot een beredeneerde inzet van middelen. En wordt helderder wat de ontvanger na het zien er van moet vinden of doen. Uiteindelijk leidt dit tot focus, betere ontwerpen, meer grip op de kosten en is daardoor meer mogelijk. Bovendien kunnen we met onze ervaring met visualisatie altijd kijken of er geen kansen blijven liggen. Misschien kan er wel meer dan je denkt?

Meer weten over onze visie op communicatie?

Bel ons, of stuur een mailtje naar
Chris Hanselaar
e chris@storystudio.nl
t 020 303 42 19

informatie-ontwerp

Expertise

Informatie Ontwerp

Veel van onze opdrachtgevers moeten niet alleen veel en complexe informatie over brengen, vaak ook heeft de informatie een grote impact voor degene die het ontvangt. Hier helpt helder ontwerp om verwarring – of erger – of te voorkomen. Voordat we ontwerpen helpen we daarom met het maken van duidelijke keuzes over boodschap, inhoud en vorm. Het resultaat kan een illustratie of infographic zijn die gebruikt wordt in een folder of magazine, maar ook een animatie of geanimeerde gif die ingezet wordt op social media. En moeten er weer nieuwe vormen worden ontwikkeld? Dan denken we graag mee!

Een goed voorbeeld van ons werk?

Kijk hier naar ons informatie ontwerp voor Rijnland

content-copywriting

Expertise

Content & Copywriting

Onze opdrachtgevers bedienen zich van diverse on- en offline media, die elk een eigen doelgroep en soort informatie kent. Daarom worden we gevraagd om mee te denken over formats en het ontwikkelen van content, of deze nou gebruikt wordt in magazines of digitaal ingezet wordt op social media. Opdrachtgevers doen daarbij graag een beroep op onze ervaring in redactioneel ontwerp.

Een goed voorbeeld van ons werk?

Kijk hier naar ons informatieboekje voor Ymere

film

Expertise

Film

De afgelopen jaren hebben we met ons label Story Film meer dan honderd korte films voor bedrijven en instellingen gemaakt, en zo een voorkeur gekregen voor het interview en de documentaire stijl. Deze is betrekkelijk kosteneffectief en biedt organisaties de mogelijkheid om met een transparante stijl over zichzelf te communiceren. Vaak ontwikkelen wij daarbij een eenvoudig en helder format die aansluit bij de informatiebehoefte van de doelgroep. De kracht van de film zit hem vervolgens in een sterke regie, mooie persoonlijke beelden en een meedogenloze edit. Want less is more.

Een goed voorbeeld van ons werk?

Kijk hier naar onze visiefilms voor Hoogheemraadschap van Rijnland