t 035 737 05 37

e info@storystudio.nl

Gedragsverandering is ontzettend lastig. Voor individuen, maar zeker ook voor organisaties die dit op grote schaal willen bereiken. Alleen communiceren werkt in ieder geval vaak niet. Door inzichten uit de psychologie te combineren met werkwijzen uit de design thinking hebben we nu Behavioral Design. En dat werkt soms verbluffend eenvoudig.

Behavioral Design

Probeert je organisatie bij grotere groepen gedrag te veranderen, maar blijven je activiteiten hangen in communicatie? Met onbevredigend resultaat? Het interessante is dat je met Behavioral Design veel meer variabelen hebt waar je aan kan sleutelen dan communicatie alleen.

Met Behavioral Design zorg je ervoor dat je die omstandigheden ontwerpt waarbinnen het voor mensen makkelijker is om hun gedrag aan te passen. Door ze in staat te stellen op het juiste moment de juiste dingen te doen. Met het wegnemen van drempels en op de juiste manier te motiveren. Ook kan je kijken naar de keuze-architectuur: zijn de keuzes die ze moeten maken wel duidelijk, simpel en belonend genoeg, en praktisch uitvoerbaar?

Gedragsverandering koppelen aan middelen

Door de capaciteit, gelegenheid en motivatie van mensen om gedrag te veranderen te koppelen aan (beleids-) instrumenten kan je snel tot te nemen stappen en middelen komen. Hiervoor werken we bij Story Studio graag met het gedragsveranderingswiel van Mitchie, Atkins en West.

Behavioral Analysis als basis

Wij beginnen onze werkzaamheden altijd met een grondige analyse van het gewenste en ongewenste gedrag, de mensen en de omstandigheden waarbinnen hun gedrag plaatsvindt: de Behavioral Analysis. 

 

Behavioral Design bij Story Studio in Hilversum
Storystudio_Chris Hanselaar

Op zoek naar meer informatie over Behavioral Design? 

Neem contact met ons op als je nog vragen hebt. Of het nu een korte of lange vraag is, we nemen graag de tijd om je meer te vertellen over de mogelijkheden die Behavioral Design je organisatie biedt. Van een uitgebreide gedragsanalyse van de medewerkers tot een volledige Behavioral Design Sprint.