t 035 737 05 37

e info@storystudio.nl

Design Systems

Design Systems: herkenbaarheid en consistentie voor je gebruiker

Ben je verantwoordelijk voor de identiteit van jouw merk en is een goede gebruikerservaring voor jou doorslaggevend? In dat geval raden we je aan te denken vanuit een design system. 

Een design system is een verzameling van richtlijnen en regels voor het ontwerpen van de visuele elementen van jouw product, zoals kleur, typografie, iconen, afbeeldingen en lay-out. Deze visuele elementen bepalen de look en feel van jouw merk en zorgen voor herkenbaarheid en consistentie in de ervaring van de gebruiker.

Kostenverlagend, gestroomlijnd proces

Een design system helpt je dus om de visuele aspecten van jouw product te ontwerpen op een efficiënte en consistente manier. Door het gebruik van een design system zorg je er namelijk voor dat alle ontwerpelementen op elkaar zijn afgestemd en dat er consistentie is in de look en feel van jouw product.

Op die manier kan een design system helpen om de kosten te verlagen en de consistentie te verbeteren. Wanneer het design system eenmaal is opgezet, kunnen nieuwe materialen en producten worden ontworpen binnen de bestaande richtlijnen, wat zorgt voor een meer gestroomlijnd proces en minder tijd die nodig is om nieuwe ontwerpen te maken.

Verbeterde schaalbaarheid

En tot slot: een goed design system kan ook bijdragen aan de schaalbaarheid van je product of dienstverlening. Wanneer je bijvoorbeeld nieuwe functionaliteiten of features wilt toevoegen, kun je gebruik maken van de bestaande elementen uit het design system. Dit bespaart tijd en geld en zorgt ervoor dat je snel en efficiënt kunt werken.