t 035 737 05 37

e info@storystudio.nl

Traditioneel gaat editorial design over het ontwerpen van kranten, tijdschriften en boeken, nu vallen ook online publicaties er onder. Doel: het aantrekkelijk, visueel interessant en gemakkelijk leesbaar maken van publicaties. Of dat nou met typografie, de lay-out, afbeeldingen of fotografie is.

Editorial design

Heb je veel om over te brengen? Wat je organisatie is? Wat ze bereikt? Of heb je het gevoel dat je meer sfeer kan brengen in de informatie die je wil delen met je doelgroep? Dan wordt het tijd om te kijken naar de manier waarop je informatie deelt en is vormgegeven: het editorial design.

Met editorial design, of redactioneel ontwerp, zorg je dat informatie zo wordt vormgegeven dat je doelgroep je publicatie goed kan lezen, prettig vindt om naar te kijken en iets mee krijgt over wat je organisatie is. De ontwerper doet dat door te stoeien met de lay-out, typografie, afbeeldingen of fotografie. Maar eerder heb je al de keuze gemaakt over het medium dat je kiest. 

De keuzes zijn oneindig. Zo kan je aan de slag met folders, kranten, magazines, maar ook met rapporten, of verslagen.

Branding & Editorial Design door Story Studio ontwerpbureau in Hilversum

De ervaring van ons ontwerpbureau

Omdat editoral design aan de basis staat van het vak grafisch ontwerp is dat het eerste terrein waar je een bekwaam ontwerper aan kan herkennen. Een goede redactioneel ontwerper kan de ontwerpen naadloos laten aansluiten op de diverse merken waarvoor gewerkt wordt. Op die manier heeft Story Studio meer dan 15 jaar aan ervaring met werken voor de meest gevarieerde organisaties, van kleine lokale MKB-bedrijven tot grote internationals.

Storystudio_Lotte Hanselaar-Woerde

Op zoek naar meer informatie over ons editorial design? 

Neem contact met ons op als je nog vragen hebt. Of het nu een korte of lange vraag is, we nemen graag de tijd om je meer te vertellen over wat er mogelijk is als je met editorial design aan de slag wil als organisatie.