t 035 737 05 37

e info@storystudio.nl

Information Design

Informatie goed vorm geven levert organisaties ongelooflijk veel op: minder misverstanden intern en extern, waardoor je organisatie minder belast wordt. Door medewerkers die nog steeds niet begrijpen wat er speelt of waar je naar toe gaat. Of door klanten of burgers die simpelweg niet weten wat er van ze verwacht wordt. Complexe organisaties vragen om heldere informatie ontwerp.

Information Design

Blijven je medewerkers fouten maken met nieuwe processen? Snappen burgers nog steeds niet waarom het in je gemeente voortaan anders gaat? Of hebben je klanten moeite alle voordelen van je product overzichtelijk te krijgen? In vrijwel alle gevallen, zo is onze ervaring, werkt hier goede information design.

Goede informatieoverdracht begint met structureren. En dat is wat wij met opdrachtgevers doen. Hoofdzaken van bijzaken onderscheiden, de inhoud op de juiste manier framen, en zorgen dat het er een logisch overzichtelijk schema ligt.

De informatie vormgeving moet vervolgens niet alleen onmiskenbaar zijn, maar ook aansprekend en aansluiten bij de identiteit van je organisatie. Wat we ook vaak merken: de manier waarop we informatie vormgeven wordt de aanzet van de invulling van een identiteit. 

Infograpics

Infographics werken heel erg goed als je kort en bondig inzicht wil geven in processen en verschillen wil laten zien, bijvoorbeeld als het gaat om resultaten of doelstellingen. 

Animaties

Ook animaties hebben als voordeel dat je snel inzicht kan geven in processen en verschillen, alleen met dat verschil dat ze bewegen. In veel gevallen draagt dit sterk bij aan de begrijpelijkheid. Daarnaast kan je ze door de animatiestijl, keuze voor voice-over, muziek en soundeffects veel sfeer meegeven

Storystudio_Lotte Hanselaar-Woerde

Op zoek naar meer informatie? 

Neem contact met ons op als je nog vragen hebt. Of het nu een korte of lange vraag is, we nemen graag de tijd om je meer te vertellen over wat er mogelijk is als je met informatieontwerp aan de slag wil.