t 035 737 05 37

e info@storystudio.nl

Animatie gebiedsontwikkeling Gemeente Amsterdam

Ook voor het uitleggen van gebiedsontwikkeling leent de animatie zich goed. Dit zie je goed bij de ontwikkeling van Amstel III. Nu nog een kantorengebied maar Gemeente Amsterdam ontwikkelt deze in rap tempo tot een gemengde wijk met betaalbaar wonen en prettig leven voor de gewone Amsterdammer.

Om duidelijk te worden wat men allemaal als buurt kan verwachten, en dat men ook daadwerkelijk de nabije buurten als bewoners van de nieuw wijk ziet, vroeg Projectbureau Gemeente Amsterdam Story Studio een animatie te maken.

We kozen voor een stijl die recht doet aan de culturele diversiteit van de nieuwe wijk en goed laat zien hoe jong en open de sfeer er later zal zijn: iedereen is welkom!

ST.20.041_Animatie_Amstel-10-1920x1080
ST.20.041_Animatie_Amstel-3-1920x1080
ST.20.041_Animatie_Amstel-6-1920x1080
ST.20.041_Animatie_Amstel-9-1920x1080

Waarom illustratief beeld hier goed werkt

Het gebied van Amstel III is nog volledig in ontwikkeling. Definitieve plannen zijn er nog niet of bevinden zich in de uitwerkfase. Daarmee is het verraderlijk te werken met echte artist impressions. Die zijn zo levensecht dat mensen daar zekerheden en rechten aan ontlenen. Dit terwijl veel plannen voor het Amstel III gebied nog volledig kunnen wijzigen. Op hoofdlijn- of detail-niveau.

In deze fase van de ontwikkeling is 2D-animatie dus een prima manier om te laten zien wat voor een sfeer en doelen je nastreeft zonder te specifiek te worden. Het gaat kortom om beknopt informeren en het creëren van een nieuwsgierig gevoel. 

Storystudio_Lotte Hanselaar-Woerde

Op zoek naar meer informatie, of wil je een animatie laten maken? 

Neem contact met ons op als je nog vragen hebt. Of het nu een korte of lange vraag is, we nemen graag de tijd om je meer te vertellen over wat er mogelijk is als je een animatie wilt laten maken  en onze visie op jouw storytelling.