t 035 737 05 37

e info@storystudio.nl

Animatie Jaarverslag voor Rabobank Nederland

Een animatie kan veel zaken beeldend samenvatten. Zo ook voor Rabobank Nederland, wereldmarktleider in agri en food, die haar positie wil gebruiken om het voedselprobleem in de wereld op te lossen, samengevat met de slogan “Growing a Better World Together”. Een uitdagende stip op de horizon, die met Nederlandse nuchterheid verteld moet worden. Geen gezwollen taalgebruik met bombastische beelden dus, maar in heldere bewoordingen en met  inspirerende beelden laten zien wat je al gedaan hebt.

Dat zijn innovatie projecten zoals het gebruik van blockchain in de voedselketen, maar ook partnerships met de Verenigde Naties, of in de regio.

1-RN-jaarverslag-web-1600x600px

Illustratiestijl geïnspireerd op de huisstijlkleuren

Story Studio koos voor een toegankelijke maar licht artistieke beeldtaal die Rabobank in staat stelt het verhaal luchtig te vertellen. Uitgangspunt hierbij waren de bestaande huisstijlkleuren. Ook moest de stijl in staat zijn op een simpele, wat poëtische  manier te laten zien dat Rabobank de schoonheid van de wereld ziet en viert. 

Story Studio is inmiddels één van de langer bestaande producenten van animaties voor het web. We hebben geleerd de zaken simpel en mooi te houden.

Basis voor een verdere illustratiestijl

Een goede animatiestijl past zo goed bij de huisstijl van een opdrachtgever dat deze verder ook zelfstandig ingezet kan worden voor redactionele illustraties. Zo ook voor Rabobank Nederland, waar we met illustraties geïnspireerd door deze animatie vorm gaven aan het boekwerkje met de interne gedragscode.

Storystudio_Lotte Hanselaar-Woerde

Op zoek naar meer informatie of wil je een animatie laten maken? 

Neem contact met ons op als je nog vragen hebt. Of het nu een korte of lange vraag is, we nemen graag de tijd om je meer te vertellen over wat er mogelijk is als je een animatie wilt laten maken  en onze visie op jouw storytelling.