t 035 737 05 37

e info@storystudio.nl

9 animaties over informatiebeveiliging
en privacy binnen het onderwijs

Animaties zijn prachtige uitlegmiddelen voor onderwijsomgevingen. Zo ook voor Kennisnet. Kennisnet is hét kenniscentrum dat scholen ondersteunt bij een professionele inzet van ict. Of het nou gaat om wifi in de klas, het opzetten van een veilig en betrouwbare server-omgeving of het inzetten van digitale leermiddelen: Kennisnet adviseert bij de strategie en implementatie. Met diverse programma’s brengt Kennisnet thema’s onder de aandacht waar het onderwijs mee aan de slag moet.

Met de invoering van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) wordt wettelijk geëist van het onderwijs dat ze zorgen voor een veilige en betrouwbare leeromgeving waar grondrechten als privacy beschermd worden. Kennisnet ontwikkelde een blended learning-programma waarin animaties de stof kort en bondig moesten samenvatten.

Story Studio maakte 9 animaties over informatiebeveiliging met speciale aandacht voor de look-and-feel in de Kennisnet-huisstijl  en het bondig maar volledig samenvatten van de complexe materie.

Animatievormgeving vaak de uitbreiding van de huisstijl

Omdat we bij Story Studio de look-and-feel van de te maken animatie aanpassen aan de huisstijl van onze opdrachtgever zie je in de praktijk dat deze een startpunt wordt voor de illustratie-invulling van de huisstijl. Op die manier kunnen de illustraties gebruikt worden als redactionele vormgeving, maar ook als iconensets, bijvoorbeeld op intranet-omgevingen.

Met Story Studio zijn daarom goede afspraken te maken over het gebruik van de illustraties. Wil je weten wat er mogelijk is? Vraag het ons! 

 

Storystudio_Lotte Hanselaar-Woerde

Op zoek naar meer informatie of wil je een animatie laten maken? 

Neem contact met ons op als je nog vragen hebt. Of het nu een korte of lange vraag is, we nemen graag de tijd om je meer te vertellen over wat er mogelijk is als je een animatie wilt laten maken  en onze visie op jouw storytelling.