t 035 737 05 37

e info@storystudio.nl

Animaties en visuals voor hét innovatieprogramma in de zorg: Heldcare

Animaties kunnen kort en bondig met humor uitleggen waar je voor staat. Ook voor Heldcare. Heldcare is hét innovatieplatform voor de zorg van Social Enterprise. De bedoeling is de jonge ondernemers die door de selectieronde heenkomen een kant-en-klaar acceleratie-programma te geven. Op die manier vergroot je de impact van hun frisse ideeën op de zorg.

Aan Story Studio werd gevraagd korte en krachtige animatiefilmpjes te maken die grappig zijn, to-the-point en de kijker persoonlijk aanspreken. Het moet tenslotte aanmeldingen regenen!

SE-3-1600x600

Waarom het werkt

Het prettige van werken met deze animatiefilms is dat je je kan concentreren op de inhoud zonder dat mensen worden afgeleid door de werkelijkheid. Je hoeft geen robots te laten zien, bejaarde of zieke mensen. Juist door illustraties te gebruiken hou je een zekere distantie waardoor je je kan concentreren op de hoofdboodschap. Dat zijn de helden, en het feit dat jij er ook eentje kan worden! 

Hergebruik illustraties

Een prettig bijverschijnsel van zo’n film maken is dat je veel illustratiemateriaal ontwikkelt dat je ook kan inzetten voor de verdere promotie van de film. Ook kan je het gebruiken om je andere communicatiemateriaal te branden. Zo werden deze illustraties gebruikt voor de wedstrijdsite waar men zich aan kon melden. Hierover valt met Story Studio prima afspraken te maken zodat dit niet in de papieren hoeft te lopen. 

Op die manier is het laten maken van een animatie vaak het startpunt van meer!  

Storystudio_Lotte Hanselaar-Woerde

Op zoek naar meer informatie of wil je een animatie laten maken? 

Neem contact met ons op als je nog vragen hebt. Of het nu een korte of lange vraag is, we nemen graag de tijd om je meer te vertellen over wat er mogelijk is als je een animatie wilt laten maken  en onze visie op jouw storytelling.