t 035 737 05 37

e info@storystudio.nl

Een folderontwerp voor Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden

Goed folderontwerp doet er toe. Een folder kan veel misverstanden voorkomen. Vandaar dat Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden bij haar belastingaanslag voor de waterschapsbelasting een toelichting meestuurt.

Na jarenlang met hetzelfde ontwerp gewerkt te hebben werd aan Story Studio gevraagd met een nieuw folderontwerp te komen dat makkelijker en sneller te lezen is, duidelijker weergeeft waar de organisatie voor staat en meer eigentijds is.

5-HDSR-bijsluiter
4-HDSR-bijsluiter
Grafisch ontwerpbureau in Hilversum

Iconen en korte teksten geven houvast

Story Studio kwam met een ontwerp gebaseerd op de huisstijlkleuren en -elementen van de Stichtse Rijnlanden. Iconen en korte teksten geven de kijker houvast, en er is een belangrijke plaats weggelegd voor redactionele illustratie. In dit geval van het prachtige werkgebied van het hoogheemraadschap met een aantal kenmerkende hoogtepunten uit het landschap.

 

Extra film en animatie om te laten zien wat je concreet doet

Aansluitend vroeg de Stichtse Rijnlanden of we met een korte animatie konden uitleggen wat de waterschapsbelasting is. Via een online campagne kon zo worden aangekondigd dat de aanslag weer in de brievenbus zou landen. 

Daarnaast vroeg het waterschap om enkele korte films om te illustreren waar haar werk concreet op neer komt. In dit geval als het gaat om het ondersteunen van lokale initiatieven die bijdragen aan verantwoord om gaan met water. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Basisschool de Bijaard in Utrecht, waar men subsidie ontving van het waterschap om een waterbewuste speeltuin te ontwerpen!

Storystudio_Lotte Hanselaar-Woerde

Op zoek naar meer informatie over ons folderontwerp? 

Neem contact met ons op als je nog vragen hebt. Of het nu een korte of lange vraag is, we nemen graag de tijd om je meer te vertellen over wat er mogelijk is als je een folder wilt laten ontwerpen  en onze visie op redactioneel ontwerp voor jouw organisatie.