t 035 737 05 37

e info@storystudio.nl

Grafisch ontwerp: folder voor ouders

Folderontwerp is toch wel één van de klassiek disciplines binnen het grafisch ontwerp. We hadden dus veel plezier toen we met Story Studio voor het Longfonds  een folder voor ouders maakten.

Als je goed voor je longen zorgt als je jong bent, heb je er je hele leven wat aan. Om ouders te helpen beter voor de longen van hun kinderen te zorgen vroeg Longfonds ons in zo helder mogelijke taal uit te leggen hoe je dat doet. 

Longfonds had al een illustratiestijl voorhanden, maar voor deze doelgroep moest deze nog iets meer toegankelijker gemaakt worden. 

ST.21.053 LF illustrati es eigenschappen medewerkers_banner_website-01

Iconenset waarden interne cultuur

Beeldtaal spreekt. En niets spreekt duidelijker dan een heldere icoon. Vandaar dat Longfonds ons vroeg met een set aan heldere afbeeldingen duidelijk te maken waar de interne organisatie voor staat. Vooruitzien bijvoorbeeld, flexibiliteit, maar ook veerkracht. De set is inzetbaar via de diverse media die men intern gebruikt om deze onderwerpen te agenderen, zowel digitaal als geprint. 

Editorial ontwerp bij Story Studio 

Folderontwerp behoort tot de zogenaamde editorial design of redactioneel ontwerp. Hiermee zorg je dat informatie zo wordt vormgegeven dat je doelgroep je publicatie goed kan lezen, prettig vindt om naar te kijken en iets mee krijgt over wat je organisatie is. 

De ontwerper doet dat door te stoeien met de lay-out, typografie, afbeeldingen of fotografie. Maar eerder heb je al de keuze gemaakt over het medium dat je kiest.

Juist omdat redactioneel ontwerp behoort tot de klassieke ontwerpdisciplines hebben wij er veel plezier in!

Storystudio_Lotte Hanselaar-Woerde

Op zoek naar meer informatie over folderontwerp? 

Neem contact met ons op als je nog vragen hebt. Of het nu een korte of lange vraag is, we nemen graag de tijd om je meer te vertellen over wat er mogelijk is als je een folder wilt laten maken en onze visie op jouw redactionele vormgeving.