t 035 737 05 37

e info@storystudio.nl

Een nieuwe huisstijl voor Sgoolfotografie

Sgoolfotografie kwam bij Story Studio voor een nieuwe huisstijl met een aardig pakket van eisen. Sgoolfotografie is namelijk dé vernieuwer van de school- en klassenfoto: ze maken geen cliché portret met kind tegen blauwe achtergrond, maar prachtig belichtte kinderen die laten zien wat zo’n kind uniek en mooi maakt.

Daarnaast wilde Sgoolfotografie een veel beter platform zijn voor alle aangesloten fotografen, zodat ze ook hun eigen persoon en werd beter in de spotlight konden zetten.

Voor Story Studio de uitdaging om een huisstijl te ontwikkelen die versterkend werkt voor deze elementen: vernieuwing, esthetiek en idealisme. 

Story Studio_Sgoolfotografie_ipad website_1920x1080

Workshops als bron voor je huisstijl

In een aantal workshops werd de informatie boven tafel gehaald om aan een ontwerp te kunnen beginnen.

Eerst werd gekeken welke eisen de aangesloten fotografen stelden aan de huisstijl. Zij moesten deze tenslotte gaan toepassen op hun eigen social media.

Daarna deden we met interviews onderzoek onder klanten en beïnvloeders. Op die manier konden we persona ontwikkelen  waarop de ontwerpen konden worden afgestemd.

De uiteindelijke ontwerpen werden tot slot met observatiesessies getoetst bij gebruikers, klanten en beïnvloeders.

Story Studio_Sgoolfotografie_workshop foto 1
Story Studio_Sgoolfotografie_workshop foto 7
Story Studio_Sgoolfotografie_workshop foto 3

Resultaat

De nieuwe huisstijl is in betrekkelijk korte tijd doorgevoerd in alle on- en offline communicatiemiddelen, met name ook dankzij het enthousiasme over het ontwerp bij alle betrokkenen. 
 
En dankzij het ontwikkelen van laagdrempelig te gebruiken standaardmateriaal is de aanwezigheid op het web van Sgoolfotografie enorm toegenomen.

 

Sgoolfotografie heeft nu echt een gezicht dat bij haar past. En laat zien dat schoolfoto’s tot de meest schitterende herinneringen aan de jeugd van je kind horen.

Story Studio_Sgoolfotografie_Magazine_cover_434x243_taupe
Story Studio_Sgoolfotografie_Magazine_binnenwerk2_434x243_taupe
Story Studio_Sgoolfotografie_Magazine_binnenwerk_434x243_taupe
Storystudio_Lotte Hanselaar-Woerde

Wil je een nieuwe huisstijl laten maken of heb je andere vragen? 

Neem dan contact met ons op. Of het nu een korte of lange vraag is, we nemen graag de tijd om je meer te vertellen over wat er mogelijk is als je een huisstijl wil laten ontwerpen.