t 035 737 05 37

e info@storystudio.nl

Infographics voor Team 2020

Infographics kunnen een boel verhelderen. Zo ook voor waterschappen. Waar deze vroeger vooral de strenge rol van controleur hadden zijn het tegenwoordig volwaardige gesprekspartners over de klimaatproblematiek. Die verandering betekent wel dat de samenleving op een andere manier in contact komt met de organisatie, en andere beroepen op ze doet. Dit merkt het Hoogheemraadschap van Rijnland ook, en verandert mee onder de noemer “Team 2020”. Maar wie doet dan wat? En wie gaat waar over?

Om dit soort heel praktische zaken helder te maken ontwikkelde Story Studio voor het hoogheemraadschap diverse afbeeldingen die de nieuwe organisatiestructuur en statuut in één oogopslag uitleggen. Daarnaast ontwikkelden we een visiefilm over de nieuwe manier van werken.

Visualisaties Kijk op Waterkwaliteit

Sinds 1 januari 2005 zijn waterschappen in Nederland verantwoordelijk voor de waterkwaliteit. Om die op orde te houden zijn er eindeloos veel wetten en richtlijnen, al dan niet lokaal, nationaal of Europees.

Om te laten zien wat het Hoogheemraadschap van Rijnland allemaal doet voor waterkwaliteit, maar ook binnen welke kaders zij werkt ontwikkelde Story Studio een reeks van verhelderende infographics onder de noemer “Kijk op Waterkwaliteit”.

Waarom het werkt

Binnen organisaties waar veel verandert is er sowieso vaak sprake van ruis, omdat er nieuwe talen worden gesproken, en nieuwe manieren van communiceren worden ontwikkeld. Er moeten andere mensen samenwerken die moeten wennen, en zich bij bepaalde zaken andere voorstellingen maken. Het gebruik van infomedia zorgt ervoor dat je mensen dezelfde informatie geeft, en dezelfde dingen laat zien. Zo voorkom je misverstanden, en broodje-aap verhalen.

Storystudio_Lotte Hanselaar-Woerde

Op zoek naar meer informatie of wil je infographics laten maken? 

Neem contact met ons op als je nog vragen hebt. Of het nu een korte of lange vraag is, we nemen graag de tijd om je meer te vertellen over wat er mogelijk is als je infographics wilt laten maken  en onze visie op jouw datavisualisatie.