t 035 737 05 37

e info@storystudio.nl

Praatplaten afvalwaterstrategie

Praatplaten zijn een effectieve manier om uitleg te geven en gesprekken op te starten. Zo ook voor het Hoogheemraadschap van Rijnland.

De waterschappen zijn samen met gemeenten en andere organisaties verantwoordelijk voor de waterkwaliteit en -beheer in Nederland. Ook op het gebied van afvalwater zijn er veel ontwikkelingen, van gebruik van realtime-data tot nieuwe taakverdelingen. Deze worden vastgelegd in de Afvalwaterstrategie.

 Omdat men de nieuwe rollen en processen helder inzichtelijk wil maken naar alle betrokken partners wordt door het Hoogheemraadschap van Rijnland aan Story Studio gevraagd deze in duidelijke overzichten te visualiseren. 

We kozen voor een stijl waarbinnen met 2D middelen 3D gesuggereerd werd. Op die manier konden we op een efficiënte manier de ruimtelijke verdeling van de activiteiten rond afvalwater tonen.

Grafisch ontwerpbureau in Hilversum

Inmiddels specialist in informatievormgeving

Door de vele opdrachten op het gebied van informatievormgeving is Story Studio inmiddels specialist in het helder en duidelijk vormgeven van complexe overheidscommunicatie. Op die manier werken we voor diverse waterschappen, departementen en semi-overheden. Voor veel van deze organisaties is vormgeving precair vanwege de vele belangen die spelen met stakeholders, en het risico de omgang met deze partijen juist complexer te maken.

Onze werkwijze

Vanwege deze risico’s proberen wij samen met de opdrachtgever de stakeholders en omgeving goed te beschrijven en begrijpen. Op die manier kennen we de grenzen van wat kan, en kunnen we binnen die grenzen het uiterste vragen van ons ontwerp. Conclusie: zo maken we mogelijk wat mogelijk moet zijn.

 

Storystudio_Lotte Hanselaar-Woerde

Op zoek naar meer informatie of wil je een praatplaat laten maken? 

Neem contact met ons op als je nog vragen hebt. Of het nu een korte of lange vraag is, we nemen graag de tijd om je meer te vertellen over wat er mogelijk is als je een praatplaat wilt laten maken  en onze visie op jouw dialoog.