t 035 737 05 37

e info@storystudio.nl

Storytelling animatie voor SIVON

Storytelling levert -mits goed gedaan- een stevige onderbouwing voor de activiteiten van je organisatie, en hoe je er over kan communiceren. Om die reden vroeg SIVON, dé coöperatie van en voor het primair en voortgezet onderwijs aan Story Studio om hun story uit te leggen in een animatie.

ST-20-043 SIV Animatie storytelling-2-1920x1080

De O als inspiratie voor heldere lijnen

Uitgangspunt was dat de animatie moest aansluiten op de huisstijl van SIVON en een basis moest zijn voor verdere getekende elementen in SIVON-uitingen.

We namen de opvallende, ronde O als uitgangspunt voor dunne heldere lijnen, aangevuld met eenvoudige kleurvlakken. Op die manier kregen we een eenvoudige beeldtaal die overal inzetbaar is.

De voordelen van animatie

Het voordeel van animatie is dat het mogelijk is een rigide productieplanning aan te houden die niet afhankelijk is van de beschikbaarheid van te filmen personen of weersomstandigheden. Daarnaast is het mogelijk de animatie zoveel mogelijk te branden met illustraties die een afgeleide vormen van de huisstijl. Op die manier heb je als opdrachtgever veel controle over het eindresultaat.

Een ander voordeel is dat de illustraties hergebruikt kunnen worden in andere settings: in andere online media, folders, maar ook als iconen op het intranet bijvoorbeeld.

Op die manier vormt een animatie vaak het startpunt van de illustratieve invulling van een huisstijl.  Op die manier krijg je als organisatie vaak als onbedoeld -positief- effect meer samenhang in je redactionele media. 

 

ST-20-043 SIV Animatie storytelling-4-1920x1080
ST-20-043 SIV Animatie storytelling-1-1920x1080
Storystudio_Lotte Hanselaar-Woerde

Wil je een animatie laten maken? 

Neem contact met ons op als je nog vragen hebt. Of het nu een korte of lange vraag is, we nemen graag de tijd om je meer te vertellen over wat er mogelijk is als je een animatie wilt laten maken  en onze visie op jouw storytelling.