t 035 737 05 37

e info@storystudio.nl

Uitlegfilm: waterzuivering uitgelegd aan basisschoolleerlingen

Dat het tijdens een pandemie schipperen is merkten ze ook bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. Daar kon men niet langer de waterzuivering openstellen voor basisschoolleerlingen. En daarmee kwamen de educatieve taken van het waterschap stil te liggen. Aan Story Studio werd gevraagd een uitlegfilm te maken om te gebruiken in de klas.

Educatieve sessies verrijkt met uitlegfilm

Op die manier kon men educatieve sessies in de klas verrijken met een uitlegfilm met een rondleiding door iemand die voor de jonge kijker boeiend genoeg kon zijn. Het werd de adorable Bryce, die enthousiast vorm geeft aan de sfeer en geuren op de waterzuivering. 

Workshop om ideeën op te halen

Met een workshopsessie werd vastgesteld welke onderwerpen per se aan bod moesten komen én werden leuke en grappige ideeën opgehaald voor de film, de inrichting van de educatieve omgeving en de verdere inrichting van de les. Op die manier ontstond een grappig en aansprekend lesprogramma voor stoute basisschoolleerlingen. 

ST-20-046 HR animatie 3-1-1920x1080
Grafisch ontwerpbureau in Hilversum
Grafisch ontwerpbureau in Hilversum
ST-20-046 HR animatie 1-1-1920x1080

Goede uitleg vraagt voorbereiding

Iets goed kunnen uitleggen is niet iedereen gegeven. Je moet weten wat de beoogde doelgroep wil weten om geboeid te blijven, maar ook welke taal je moet hanteren. Tot slot is het belangrijk te weten wáár je uitleg moet beginnen. Met de juiste ‘ook’ om je doelgroep te triggeren, maar ook de juiste informatievolgorde. 

Bij Story Studio is uitleggen onze tweede natuur geworden en kijken we graag mee met welke middelen de uitleg het beste opgepakt kan worden. Of dat nou met infographics, animatie of film is. Of zelfs met een live demonstratie. Als het maar werkt!

Grafisch ontwerpbureau in Hilversum
ST-20-046 HR animatie 1-2-1920x1080
ST-20-046 HR animatie 2-1-1920x1080
Storystudio_Chris Hanselaar

Op zoek naar meer informatie? 

Neem contact met ons op als je nog vragen hebt. Of het nu een korte of lange vraag is, we nemen graag de tijd om je meer te vertellen wat er bij komt kijken als je een uitlegfilm wil laten maken.